[O1] Automatyczne przełączenie świateł (dzienne - mijania)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pebrd
    Classic
    • 2008
    • 10

kurde a ja mam juz zamowiony caly zbiornik z zarkiem ale to wymienie i bedzie nowyy a jeszcze czego nie wspomnialem to slimaczy mi sie na calym zbiorniku tzn nachodzi wilgosc na zbiorniczek zobaczymy jak to bedzie wymienie i mam nadziej ze bedzie juz oki i plyn nie bedzie zmykal):
  • wisnia
    Drive
    • 2007
    • 57

Witam wszystkich,

Jakiś czas temu zacząłem przeglądać forum w poszukiwaniu osoby które zaczęła jakieś próby z samodzielnym zamontowaniem czujnika zmierzchowego w O1, niestety nie znalazłem.

Więc podjąłem próbę samodzielnie zmontowałem układ którego zadaniem jest automatyczne włączenie świateł do jazdy dziennej 10 s. po przekręceniu stacyjki. Następnie jeśli na dworze przestanie być już wystarczająco widno jego zadaniem będzie automatyczne wyłączenie świateł do jazdy dziennej a załączenie świateł mijania oraz pozycji.
    Od piątki ruszam z testowaniem tego wynalazku. Na razie nie wpinałem się w wiązkę świateł tylko zamontowałem sobie proste prowizoryczne diody w środku samochodu aby przetestować jak układ będzie zachowywał się w codziennym użytkowaniu.

I moje pytanie jest takie czy jest jednak ktoś kto próbował już coś takiego zrobić??

Pozdrawiam.
    -=Wiśnia®=-

Komentarz

Pracuję...